Waarom & Wat

ARTEVELDESTAD


Verblijf in de Arteveldestad


De loft is gelegen in Gent, op 5 minuten wandelafstand van het Sint-Pietersstation.  Van hieruit bereik je vlot alle belangrijke steden van België. De hoofdstad Brussel ligt op nog geen 30 minuten sporen.

Het hart van Gent ligt op een wandelafstand van 15 minuten. Uiteraard is alles makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer. Er is een belangrijke tram- en busverbinding op nog geen 50 meter en  er zijn verschillende eetgelegenheden  en winkels in de buurt. Vlak naast de  loft is een banketbakkerij.

WEETJES &

warm aanbevolen


U wordt warm ontvangen door de eigenaars

De loft wordt fysiek gescheiden van het huis van de eigenaars door een binnentuin. De loft is toegankelijk via een aparte ingang en heeft een apart huisnummer voor mocht u zich tijdelijk willen domiciliëren. Wij garanderen u op die manier de nodige privacy. De eigenaars zijn een gezin met 2 kinderen en heten u van harte welkom.
Een hedendaagse loft met warme accenten

De woonruimte is opgevat als loft, is ruim met veel lichtinval en heeft een plafondhoogte van 5m. De ramen zijn zuidelijk georiënteerd. De woonoppervlakte bedraagt 65 m² en bestaat uit een keuken, zithoek en badkamer met apart toilet. Op de 12 m² mezzanine bevindt zich het slaapgedeelte. Er is een tweepersoonsbed van 180cm breed met 2 aparte matrassen, die één geheel vormen. Door de unieke dakconstructie heerst er een sterk ruimtelijk en open gevoel.
Cultuur en sport

Theaters, een opera, tal van concertzalen en musea (SMAK, STAM, MSK, Sint-Baafskathedraal), 3 bioscopen een rijke keuze aan restaurants vindt u in het stadscentrum van Gent. Voor elk wat wils. 

Ook om sport te beoefenen bent u op het juiste adres. Op wandelafstand ligt de groene long van Gent, het sport- en recreatiedomein Blaarmeersen en het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen.

Een thuis met veel lichtHet pand werd volledig gerenoveerd in 2015, dit met respect voor de bestaande voor- en achtergevel die deel uitmaakt van ons erfgoed. Het pand dateert van 1927 en werd gebouwd door de Gentse architect Geo Henderick (1879-1957).  Hij was één van de belangrijke architecten in het interbellum. De nog originele art deco elementen bevinden zich aan de voorkant van het moederhuis, op de Gordunakaai.